Hlavní obsah
Článek

Herečka Patricie Solaříková (35), známá z televizního seriálu Ulice, je novou patronkou Nadání a dovednosti. Posláním této neziskové organizace je pomáhat dětem z dětských domovů a pěstounské péče v kariérním rozvoji a s přípravou na samostatný život po opuštění dětského domova či pěstounské rodiny. Na postu patronky vystřídala modelku Veroniku Kašákovou, která sama dětským domovem prošla.

První společnou akcí byla návštěva míst, kde už několik let žije stále usměvavá Patricie jako Tereza Jordánová. Děti z dětských domovů Karlovarského kraje, které se účastnily dvoudenní akce v Praze s názvem Career Days, se podívaly do ateliérů, ve kterých se seriál televize Nova natáčí. Setkání bylo skvělé a přátelské a děti s Patricií našly řadu společných témat k povídání.

„Dlouho jsme přemýšleli, koho s nabídkou patronátu oslovit. Hledali jsme mezi mladými lidmi, kteří by byli „našim dětem“ v projektu nejblíže a mohli jim být inspirací, vzorem či kamarádem. Patricie je velmi milá a sebevědomá holka, která přesně toto splňuje,“ uvedla ředitelka neziskové organizace Nadání a dovednosti Linda Hurdová.

„Když mě oslovila paní ředitelka Nadání a dovednosti, abych se stala jejich patronkou, došlo mi, že tento druh spolupráce spadá do kategorie nabídek, které se neodmítají. A pokud mohu být mladým lidem alespoň malým přínosem či inspirací, tak budu moc ráda,“ konstatovala Patricie Solaříková. Sympatická patronka navštíví v polovině ledna příštího roku Karlovy Vary, kde se setká s dětmi, které absolvovaly 9. kolo programu Rozhled. V rámci ukončení kola dostanou účastníci certifikáty a čeká je bohatý sportovní program.

Reklama

Další články

Načítám