Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na ženy, které se neholí, panují různé názory. Někteří ochlupení na ženském těle považují za odpudivé, často jako argument zaznívá, že to není hygienické, jiní vyznávají liberální stanovisko s tím, ať každý činí, jak je mu po chuti, další k neholení přímo vybízejí. Propagátorky tento trend našel i mezi veřejně známými ženami.

Je přitom zajímavé, že momentálně asi nejslavnější celebrity, které tento trend vyznávají, jsou z mladé generace, která kultu dokonalosti, k níž se obvykle řadí i hladce oholené nohy, podléhá nejsnáze. Paris Jackson (26) i Lourdes Leon, dcera popového krále Michaela Jacksona, respektive popové královny Madonny, si však jdou vlastní cestou a ta rozhodně není lemovaná použitými holicími strojky. Druhá zmíněná zarostlé podpaží i nohy zúročila i v módní kampani. Z ranku celebrit je i herečka, která si říká Mon´Ique a jejíž tmavé chloupky jsou na červeném koberci vidět už zdálky.

Trend zarostlých ženských těl už si prorazil cestu i na sociální sítě, kde sbírá čím dál více příznivců. Hlasitými propagátorkami jsou krajanky Sonia Cytrowska a Kaya Szulczewska, které snímky neoholených partií, nohou, podpaží, ale i klínů, inspirují další ženy, jež se odmítají podvolit údajnému kosmetickému diktátu hladkých těl. „Ochlupení je přirozenou částí ženského těla, zrovna jako vlasy,“ říká druhá zmíněná.

Zástupkyně neholených těl se objevila i na bratislavských módních dnech. Blogerka, která si říká Alex Wortex, dorazila v extravagantním outfitu, jenž sestával mimo jiné z kalhotek, které neměly šanci její ochlupení skrýt.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám