Hlavní obsah
Článek

Seriály jako Přátelé, Pobřežní hlídka nebo Superman byly ve své době fenoménem a z herců, kteří v nich účinkovali, udělaly hvězdy. A jelikož producenti vždy dali na krásu svých hereček, ty se vzápětí staly vzorem pro ženy a snem mužů. Zkrátka sex symbolem.

Mladší generace zná Teri Hatcher (53) jako jednu ze zoufalých manželek, ještě mnohem dříve ji ale proslavila role v seriálu Superman. Jako novinářka Lois Lane zamotala hlavu nejen Clarku Kentovi.

Jennifer Aniston (55) v seriálu Přátelé je kapitola sama pro sebe. Jen málokterý muž se ubránil tomu, aby mu krásná Rachel vstoupila do snů. Ženám zase vstupovala do peněženek, byla vzorem pro účesy i módu.

Pamela Anderson (56) jako sexy záchranářka i v roce 2018 visí na zdech sportovních kabin a pokojů a shlíží ve vykrojených červených plavkách z plakátů. Roli S.J. jen tak něco nepřekoná.

Také Carmen Electra (46) se proslavila díky běhání po kalifornské pláži a zachraňování životů. Jako další krasavice v týmu Mitche Buchanonna bojovala o pozornost mužů s Anderson.

Demi Moore (61) a film Striptýz, to je klasika. Herečka si ve své době troufla na odvážné natáčení, které z ní udělalo sex symbol na dalších několik let.

Dnes už ikonická je scéna ze Základního instinktu, v níž si Sharon Stone (66) přehazuje nohu přes nohu. Vzpomínají na ni nejen filmoví labužníci, hereččini fanoušci, ale i sama představitelka krásné Catherine.

Pro milovníky drsnější krásy tu pak byla Lucy Lawless (50), která na televizních obrazovkách excelovala jako neohrožená bojovnice Xena.

Sex symbolem každé doby jsou i zástupkyně modelingové branže. Devadesátá léta byla v tomto směru velmi bohatá a díky Cindy Crawford (58), Claudii Schiffer, Naomi Campbell, Lindě Evangelistě a Christy Thurlington je pojem supermodelka dodnes živý.

Reklama

Další články

Načítám