Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Tyto čtyři dospělé dámy spojuje jediné. Kdysi dávno se na čas staly hvězdami a pro mužské publikum i erotickými symboly díky jednomu z nejpopulárnějších seriálů první poloviny devadesátých let Pobřežní hlídka. Jak se změnily od dob své největší slávy a co dělají dnes?

Do úplně původní seriálové party patřila půvabná blondýnka Erika Eleniak (46). Už jako malá holka obrážela konkurzy a hrála v reklamách. Opravdovým zlomem v její kariéře byl teprve rok 1989, kdy pózovala pro Playboy a získala roli záchranářky Shauni McClain. Svou životní roli, díky níž se stala sexsymbolem, hrála ve třech řadách seriálu. V roce 1992 se rozhodla pro razantní krok. Ze seriálu odešla a blýskla se vlastně už jen ve filmu Přepadení v Pacifiku (1992) po boku Stevena Seagala. Následovaly už jen nepovedené béčkové filmy a televizní propadáky. Příliš se jí nedařilo ani v soukromém životě. Manželství jí nevydrželo ani rok. Bojovala s váhou i se závislostmi. První těhotenství málem zaplatila životem. Dnes je maminkou desetileté dcerky Indyanny.

Svou životní roli díky odchodu Eriky Eleniak získala o dva roky starší Pamela Anderson (56). I ona zazářila v Playboyi. V červených plavkách pak jako C. J. Parker zabodovala u většiny mužské populace a ze své tehdejší popularity těží dodnes. Několikrát si nechala zvětšit ňadra a stále se objevuje v bulváru. V roce 1995 se stal jejím manželem Tommy Lee, s nímž má syny Brandona a Dylana. Vztah dostal brzy první trhliny. Tommy Pamelu několikrát fyzicky napadl a skončil za mřížemi. Následoval rozvod. Úspěšné nebyly ani další dva manželské pokusy, kdy se zákonnými manžely plavovlasé silikonové krásky stali Kid Rock a Rick Salomon. Filmovou kariéru od té doby Pamela k výšinám také nenakopla. Za film Barb Wire (1996) dokonce dostala Zlatou malinu za nejhorší herecký výkon.

Také pro představitelku plavčice Summer Quinn Nicole Eggert (44) byla role v Pobřežní hlídce její životní a je s ní spojována dodnes. Předtím, než byla vybrána do seriálového hereckého týmu, stihla vyhrát soutěž krásy, zahrála si několik menších rolí a pravidelně se objevovala v reklamách. V červených plavkách se po pláži proháněla dvě sezóny. Pak už o ní bylo slyšet nejčastěji v souvislosti s váhovými výkyvy a porodem dvou dcer Dilyn a Keegan. Naposledy se nechala natáčet při plastické operaci, kdy si nechala zmenšovat vnady. Drobnou sympatickou blondýnku z pláže by v ní ovšem poznal málokdo.

Herečka Alexandra Paul (52) byla jako Stephanie Holden na pláži starší a rozumnou rádkyní mladším kolegyním. Taky se nemohla pochlubit výstavním přifouknutým hrudníkem. Hrála v desítkách filmů s velkými hvězdami, ale i tak si ji stejně všichni pamatují hlavně z Pobřežní hlídky, kde účinkovala v letech 1992 - 1997. Je vegetariánkou, pěstuje sporty a od roku 2000 je vdaná za Iana Murrayho. Na rozdíl od svých seriálových kolegyň nikdy v médiích nepoutala pozornost žádnými skandály.

Která herečka má podle vás největší šmrnc?
Erika Eleniak
70,7 %
Pamela Anderson
8,2 %
Nicole Eggert
6,2 %
Alexandra Paul
14,9 %
Celkem hlasovalo 42175 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám