Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S Ornellou Koktovou (31) jsme se tentokrát potkali na zahájení filmového festivalu Příběhy země, který pomáhal její manžel Pepa organizovat. Ona pracovala na propagačních materiálech, překladech a článcích. Téma to pro ni není cizí. Začala totiž studovat vysokou školu zemědělskou. A nás zajímalo, jak jí to ve škole jde.

"Je tam hrozně biologie, takže jsem trošku vyděšená. Šla jsem do toho studia s ideálem, že to bude jenom o koních, a zatím jsme u prvoků a nějakých bakterií. Takže pracuju s mikroskopem a cítím se jako vědkyně," řekla nám Ornella, která se do školní lavice vrátila po téměř pěti letech od maturity jako maminka čtyřletého syna.

"Nejsem tam nejstarší, což je dobrý pocit. Zažívám déjà vu, kdy nad sebou mám zase nějakou autoritu a poslouchám jako pokorná žákyně. Je to docela milé, protože jinak neposlouchám nikoho," smála se.

Syna Quentina má ve školce, která je do pěti odpoledne, tak se to prý časově zvládnout dá. "A je tady Pepa, který je schopný ho vyzvednout. Střídáme se a je to velice náročné, protože jeden den v týdnu jsem ve škole od sedmi ráno do sedmi večer, to jsem pak totálně vyflusaná. Doufám, že ten semestr přežiju," věří Ornella.

A co zajímavého ji ve škole ještě čeká? "Budeme pitvat celého koně, to bude jedna z těch zkoušek. Ale toho se neděsím, protože už na střední škole jsem pitvala srnku anebo části prasete. Jednu dobu jsem chtěla být veterinářkou, ale pak mě vyděsilo, že bych musela utrácet zvířata. Ale zvládnu to," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám