Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už pořádně dlouho jsme neviděli ve společnosti kompletní manžele Koktovy. Pepa Kokta bojoval s velkými zdravotními problémy a jeho žena Ornella Koktová (31) při něm pevně stála. Jak je obětavá, ukázala, když se zula z lodiček před společným rozhovorem. Aby prý nebyla vyšší než její muž.

"On mi vyčítá, když se hrbím, a jsme stejně vysocí, tak se cítím lépe takhle," vysvětlovala. "Oba máme 181 centimetrů, takže je to v posteli úplně akorát," smál se Pepa, kterému už otrnulo. Jak na svoji mladou ženu vůbec Pepa stačí? "No, těžko," přiznal. "Dokonce mi nedávno říkal, že mi dopředu odpouští moje budoucí nevěry. Měli jsme dlouhou diskuzi, chtěla jsem jít spát, a to usnutí se protáhlo o tři hodiny," překvapila Ornella.

"Psychicky se týrá," dodala. "Já se netýrám, to je normální. Známe to z románů a příběhů, že když má takhle starý chlap tak mladou ženu, že k tomu stejně jednou dojde. Je potřeba s tím počítat," mínil Pepa.

Kokta měl velké zdravotní problémy, po operaci kyčelního kloubu se jeho stav zkomplikoval a vypadalo to, že už je v posledním tažení. Ale oklepal se z toho. "Zdravotně už je všechno v pořádku, ale pracovně a osobně pořád řeším problémy, které snad vyřeším. Hodně teď pracuju, abych to vyřešil. Ale o Ornellu se nebojím, ta by si i beze mne určitě poradila," svěřil.

"My už tyhle věci řešíme čtyři roky, tak mu říkám, že už toho mám plný zuby. A on říká, ať ještě zatnu zuby a chvilku vydržím. Tak čekám, co z toho vyleze. Ale samozřejmě, že ho miluju," vyznala se Ornella.

S manželem spolupracovala také na novém projektu, na němž pracuje jako poradce. Jde o 2. ročník Mezinárodního filmového festivalu Příběhy Země, který letos odstartuje 6. října v Praze. "Celé léto překládala z angličtiny," pochlubil se svojí ženou Pepa.

Festival propojuje film, zábavu a moderní způsob života v souladu s udržitelností života na planetě. Na návštěvníky čekají dokumentární filmy z celého světa, besedy s filmovými tvůrci a osobnostmi, workshopy, koncerty, výstavy. České filmové hvězdy budou rovněž součástí všech akcí.

Mezi pozvanými hvězdnými hosty je i oscarový herec Leonardo DiCaprio, který minulý rok světu představil svůj dokument Before the Flood neboli Před potopou o globálním oteplování. Mezi dalšími známými filmovými tvůrci bude i slavný dokumentarista Steve Lichtag. Jeho film ALDABRA v současné době pro anglicky mluvící trh nadaboval Pierce Brosnan.

"Velká síla filmu spočívá v tom, že dokáže zapůsobit na lidi tak, že jsou ochotni změnit svůj způsob života, přístup k životnímu prostředí a sami k sobě. A pokud se podaří, že po tom, co odejdou z kina, ještě o filmu přemýšlejí, je to velký úspěch a naděje pro naši budoucnost,“ upřesnil svou vizi Lichtag.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám