Hlavní obsah
Článek

Orlando Bloom (47) je dlouhodobě ambasadorem nadace UNICEF. S organizací pravidelně navštěvuje oblasti plné dětí v nouzi, a tak když vypukla válka na Ukrajině, neváhal a opět se zapojil.

Vyrazil na moldavsko-ukrajinskou hranici, kam denně proudí tisíce rodin prchajících před ruskou armádou, jež jejich zemi okupuje. Na místě se zapojil do humanitární pomoci a rozdává radost. Na mnoha, především dětských tvářích, se mu podařilo vykouzlit alespoň na pár okamžiků úsměv.

„Od začátku války na Ukrajině se ocitne bez domova téměř jedno dítě za sekundu. Jsem v Moldavsku, kde se setkávám s rodinami, které byly nuceny všechno opustit, aby se dostaly do bezpečí. Od začátku války prchlo ze země už přes milion dětí,“ popsal své příspěvky na sociální síti.

Na fotografiích je vidět herce s holčičkami, které se k němu nadšeně vinou. Jindy zase popsal příběh konkrétní rodiny, které se snažil poskytnout útěchu.

„Dnes jsem se na hranici setkal s matkou a jejími třemi dětmi. Ze země prchly včera v noci, poté, co na dům jejich sousedů dopadla bomba. Nevědí, kam půjdou, ale maminka jen chce, aby byly její děti v bezpečí,“ popsal.

Zároveň vyzval své fanoušky, aby se zapojili a pomohli prostřednictvím UNICEF dětem v nouzi. Herec je sám dvojnásobným otcem, a tak se ho téma rozhodně dotýká.

Bloom má jedenáctiletého syna Flynna ze svazku s modelkou Mirandou Kerr a roční Daisy se zpěvačkou Katy Perry.

SOS sbírku na pomoc Ukrajině můžete podpořit ZDE. O dalších možnostech, jak pomoci lidem prchajícím před válkou, se pak dočtete TADY.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám