Hlavní obsah
Článek

Premiéra snímku Jana a Zdeňka Svěrákových Po strništi bos byla dlouho očekávanou filmovou událostí a tomu také odpovídala účast v kině Lucerna. Samozřejmě nechyběli účinkující jako Ondřej Vetchý, Tereza Voříšková nebo Lojzík Grec, zhlédnout dílo kolegy režiséra přišli také Jan Hřebejk, Alice Nellis nebo Jiří Mádl (37). Tomu dělala společnost blondýnka, jež se po jeho boku objevuje už poměrně dlouho.

Již na loňském filmovém festivalu v Karlových Varech spolu trávili čas, ale ať už je to věkem nebo zkušenostmi z mediálně dost sledovaného vztahu s kolegyní Evou Josefíkovou, případně kombinací obojího, Jiří ohledně soukromí, a partnerského života obzvlášť, příliš sdílný není a ke své známosti se nevyjadřuje.

Takže zpět k filmu Po strništi bos. Jan Svěrák jej dotočil už v květnu, a s premiérou čekal na vhodnou dobu, konec léta. Stanovil ji na 17. 8., včera proběhla premiéra slavnostní.

Hlavní role ztvárnili Ondřej Vetchý (61) s Terezou Voříškovou (34), která se netypicky vžila do role maminky. Připravovala se na ni velmi pečlivě, přibrala, aby působila víc mateřsky, ještě před natáčením navazovala vztah se svým filmovým synem, aby na kameře působili věrohodně, co do kostýmů ji zajímaly dobové fotky... Ačkoli nebyla ‚jasnou volbou‘, ve filmu je skvělá.

Reklama

Další články

Načítám