Hlavní obsah
Článek

I když se v médiích opět řeší kauza násilníků, kteří napadli zpěváka Michala Hrůzu v ostravské Stodolní ulici, kdy balancoval mezi životem a smrtí, sám zpěvák už to dávno nekomentuje. Hraje, zpívá, tvoří a užívá si toho, že se vlastně podruhé narodil.

Jeho úplnou novinkou je ústřední písnička k filmu Pohádky pro Emu, pro kterou napsal hudbu i text a je i jejím interpretem. „Byl jsem poctěn, když jsem byl požádán, abych vytvořil písničku pro film Pohádky pro Emu. Měl jsem možnost již film na pracovní projekci vidět a moc se mi líbil a nebojím se dokonce říct, že ho považuji za jeden z nejlepších českých filmů poslední doby," rozplýval se Hrůza. "Je to velmi emotivní příběh a navíc na aktuální téma – mnoho lidí se v dnešní době rozhoduje, zda volit kariéru a profesní život, nebo naopak rodinu, děti,“ dodal.

Něco podobného řeší Ondřej Vetchý coby hlavní hrdina filmu, který se náhle dozví, že je otcem osmileté dcery, o kterou se musí postarat. Pro režiséra Rudolfa Havlíka se inspirací stala skutečná situace. Ne že by měl stejný osud, ale při svých obchodních cestách v Číně se náhle musel postarat o dvě ztracené evropské děti a dopravit je bezpečně k rodičům.

Pohádky pro Emu vyprávějí o hledání lásky a štěstí i za cenu, že se musíte vzdát svého pohodlí a podstoupit nečekané dobrodružství. A možná právě situace, která se zdá být na počátku naprosto neřešitelná, vás nakonec může k tomu opravdu pohádkovému štěstí dovést.

Kromě Ondřeje Vetchého (61) a Ani Geislerové (47) uvidíme v titulní dětské roli Emu Švábenskou, dále Vilmu Cibulkovou (61), Annu Polívkovou (45), Marka Taclíka, Jiřího Dvořáka, Oldřicha Vlacha, Janu Bernáškovou, Petra Čtvrtníčka a další..

Reklama

Další články

Načítám