Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herec Ondřej Vetchý (61) má před sebou nepříliš růžovou budoucnost. Čeká ho totiž poprava nájemným střelcem. Pokud tedy podepíše smlouvu na film o mafiánském kmotrovi Františku Mrázkovi, kterého by měl ve snímku představovat. Toho stihl v reálném životě podobně krutý osud.

Postavy, které kdy Vetchý hrál, byly veskrze kladného charakteru. Vetchý si tak konečně bude moci zahrát "zákeřňáka". "Mrázka bude hrát pravděpodobně Ondřej Vetchý. Smlouva ale ještě není podepsána," informoval režisér nového filmového hitu Lidice Petr Nikolaev. Od bijáku o mafiánovi Mrázkovi ho prý mnoho lidí odrazovalo.

"Varují mě, aby se mi něco nestalo. Vždyť od Mrázkovy smrti uplynulo teprve pět let a všechno je hodně živé. Postav typu Mrázka tady ale přece byly desítky. Ovlivnily a ovlivňují naši současnost. Chci ukázat ten mechanismus. Jak se takoví lidé narodili, z čeho vyrostli, kde získali vliv a sílu. A jak to všechno uplatnili. Mám naději, že filmy popisující praktiky gangsterů přímočaře a tvrdě mají mafiáni vlastně rádi," řekl v rozhovoru pro časopis Týden Nikolaev. Z tříatřiceti miliónů rozpočtu už má prý polovinu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám