Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Ondřej Sokol (52) kývnul na nabídku režiséra Karla Janáka a zahrál si ve štědrovečerní pohádce O vánoční hvězdě. Ztvárnil zářivého Siria a natáčení si užíval i přesto, že nedostal kladnou postavu.

„Já myslím, že by to bylo moc hezké, jenom kdyby nejzářivější hvězda na nebi nebyla takový hňup, jakého mi režisér Karel Janák přiřkl. Už mám trochu podezření, že chytrého kladného prince v Karlových pohádkách nikdy hrát nebudu. Ale nevadí mi to, protože být touhle roztomile pitomou nejzářivější hvězdou, jakou mi nabídl Karel, bylo neskutečně zábavné,“ svěřil Sokol.

Pohádka se natáčela letos v zimě, a to v Západních Tatrách. Hlavními postavami příběhu jsou hvězdy spadlé na zem, které dále ztvárnily Tereza Ramba (34) a Anna Geislerová (48).

„Jako asi každé dítě mé generace jsem chtěl být kosmonautem a hltal knížky o dobývání vesmíru i filmy na tohle téma. A v mém současném věku zase hltám videa na internetu, od lidí, kteří dokážou neuvěřitelně vyprávět o hvězdách a vesmíru, jak ho máme zmapovaný dnes. A pořád nevycházím z úžasu. I proto mi tahle pohádková verze života personifikovaných hvězd a souhvězdí byla moc sympatická,“ dodal Sokol k pohádce.

Reklama

Další články

Načítám