Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V divadle Studio DVA jsou v plném proudu přípravy na premiéru muzikálu Funny Girl v hlavní roli s Monikou Absolonovou (47) a v režii Ondřeje Sokola (52). Jedná se o jejich druhou spolupráci v tomto divadle, jejíž výsledky budou moci diváci zhlédnout od 24. února.

K oslovení Absolonové Sokola vedla právě zkušenost z Evity, která je onou první spoluprací. „Monika mě už při práci na Evitě nesmírně pozitivně překvapila tím, jaký má mimo pěveckého i mimořádný herecký talent. A Funny Girl na těchto schopnostech hlavní představitelky stojí. Na rozdíl od Anglie, nebo Spojených států, kde můžete herce, kteří mají činoherní nadání, a zároveň skvěle zpívají, přehrabávat lopatou v hromadách, je u nás tenhle druh herců pořád ještě hodně nedostatkovým zbožím. O to víc je pro mě Monika mimořádně cenná,“ řekl Sokol.

Také s představitelem hlavní mužské role Romanem Zachem (51) jej pojí přátelství, co do spolupráce však půjde o premiéru. „Roman chodil na DAMU o dva roky pode mnou, byl v ročníku s mým nejlepším kamarádem Martinem Fingerem. Víte, DAMU je tak malá škola, že máte (nebo alespoň já mám) ke spolužákům takový jiný, velmi osobní vztah. Takže jsem moc rád, když se s někým z nich můžu po těch letech potkat při práci. A těším se na to moc,“ uvedl režisér.

Pro Moniku Absolonovou se jedná o už třetí pojetí Funny Girl. „Tohle představení jsem poprvé hrála v divadle v Ústí nad Labem, premiéru mělo v roce 2011, a podruhé to bylo v Ostravě v roce 2014, pokaždé pod režijním vedením Lumíra Olšovského. V Ústí i v Ostravě byl pokaždé trochu jiný text i režie, a protože, jak známo, Ondra Sokol je velice originální, i teď to bude jiné,“ těší se Absolonová.

Blízko k roli má i z toho důvodu, že s postavou Fanny Brice a sama sebou nachází určité paralely. „V podstatě bych řekla, že jsem si prožila vše, co prožívá Fanny. Například ani mě na začátku nikdo nikde nechtěl. Jen doufám, že ten konec nebudeme mít stejný. Role je to úžasná a myslím, že nebyla pro ženu mého věku napsaná role lepší,“ doplnila.

Reklama

Další články

Načítám