Hlavní obsah
Článek

Herec, režisér a scenárista Ondřej Sokol (52) má v poslední době docela napilno. A jak se svěřil, ani nadcházející čas vánoční nebude pro něj úplnou selankou.

„Je to tak, ale nestěžuji si. Před nějakou dobou jsme dotočili komediální skečový pořad Nádraží, který se začne na ČT vysílat od 4. ledna, hrál jsem v divadle, moderoval Českého slavíka, momentálně mám po premiéře v Činoherním klubu, takže to byl docela záběr a doufal jsem v odpočinek. Zatím se ale nějak nedostavuje, práce mám stále dost. Jo a to ještě čekají Vánoce. Nevím, kam zařadím nákup dárků. Zřejmě to bude stejné jako občas s dovolenou, tedy nákup last moment. A strojení stromku přenechám dětem. Bude-li ale potřeba, tak já na závěr nasadím na vrchol stromku špičku,“ uvedl Ondřej.

Jak prozradil, na Štědrý den jsou u Sokolů klasici, takže musí být salát, kapr, cukroví. A co třeba lití olova? „Tak to vůbec, tohle u nás nepěstujeme. A nikdy jsem to neabsolvoval a absolvovat nemíním. Jediné olovo, nebo to byl brok či nějaký jiný náboj, jsem měl jednou jako dítě zahryznuté v zadku. To po nás stříleli myslivci, když jsme jim s kamarády vlezli do obory. Takže každý jistě pochopí, že jedna zkušenost stačila,“ doplnil s úsměvem Ondřej Sokol, kterého jsme spolu s jeho kolegy z Nádraží zastihli na tiskovce ke zmíněnému pořadu, kde působil nejen jako spoluautor scénáře, ale i jako režisér a herec.

„Žít nějakou dobu na nádraží bylo náročné. Na druhou stranu také zábavné. Samozřejmě se musíte chvilku s tím prostředím sžívat, a pak už jste mezi kolejemi jako doma. Já, když jsem byl třeba v přestrojení ‚securiťáka‘, tak jsem nasměroval řadu cizinců na vlaky, o kterých jsem nevěděl, že vůbec jedou. A i domácí cestující s námi diskutovali a radili se. Prostě byl jsem v přestrojení a budil důvěru. Uniforma dělá hodně. A těch převleků v Nádraží jsme si všichni užili až nad hlavu. Ale uvidíte sami,“ uzavřel Sokol.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám