Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Ondřej Ruml (42) má za sebou pár streamů, ale před publikem si zahrál jako většina umělců naposledy v létě. "Jediní diváci pro mě byli v poslední době kameramani a technici, nejvíc jich bylo právě na koncertě Národ sobě, kultura tobě," řekl Super.cz nejhubenější český zpěvák, když jsme s ním mluvili na generální zkoušce v Národním divadle.

"Měl jsem to štěstí, že ještě loni před vypuknutím pandemie jsme stihli zahrát koncerty Jdeme na Ježka s Jihočeskou filharmonií a natočili jsme z toho i živé album, které loni vyšlo. Při rozvolnění jsem měl ještě pár koncertů šansonů třeba ve Žďáru nad Sázavou nebo nějakou one man show v pražské Stromovce," vypočítal.

A jak současnou situaci Ondra psychicky a také finančně zvládá? "Obojí se snažím udržovat v nějaké kondici, ale není to úplně jednoduché. Je to něco, co nikdo z nás nečekal a nevěděl, jak se k tomu postavit. Já tedy zatím nehledám žádné jiné povolání," sdělil.

Ostatně, když jsme se náhodou potkali právě loni v létě, prozradil nám, že je hodně šetřivý typ a doma vydrží jíst jenom rýži s fazolemi. "A dělám dobře. Nedávno jsem si v nějakém článku o stravování přečetl, že černé fazole s rýží jsou superpotravina. Tak jsem rád, že jsem na to sám přišel dřív," smál se.

Ke všem vydaným opatřením přistupuje zpěvák s respektem. "Už pomalu nevím, co se má a nemá dělat. Ale snažím se chovat podle svého uvážení zodpovědně. To znamená mimo jiné udržovat i sociální odstup tak, jako bych já anebo někdo, koho potkám, měl covid, a snažíme se navzájem nenakazit. To by měl dodržovat každý, a kdyby to všichni dodržovali, tak by žádná opatření nebyla potřeba," myslí si.

"Doufám hlavně v to, že lidi neztratí zdravý rozum, nebude moc lidí, které to bude pokládat jak psychicky, tak finančně. Je to něco úplně nového a myslím si, že se to dá vzít i jako určitá výzva, protože ten blahobyt a rozežranost, co jsme tady měli, byly do nebe volající. Takže na druhou stranu tohle je výzva zkusit to taky jinak," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám