Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Golfisté znají jméno své nové miss. Stala se jí šestadvacetiletá studentka Kateřina Částková s handicapem 54, výškou 180 cm a s mírami 86-62-89. Na postu vítězky nahradila přítelkyni Tomáše Topolánka Simonu Dvořákovou, která přišla s partnerem na soutěž aspoň fandit.

"Je to úžasný, skvělý pocit, mít na hlavě tuto korunku. Už jako malá holčička jsem si přála stát se princeznou, takže se mi teď vlastně splnil můj dětský sen. Jsem vážně hrozně šťastná a chci to jít hned oslavit a užívat si téhle chvíle," říká čerstvá Miss Golf 2012.

Zvolit z 12 dívek tu nejkrásnější a nejnadanější, to byl oříšek. Ale jelikož mohla vyhrát jen jedna, měla porota těžký úkol. V porotě usedla nejznámější odbornice na ženskou krásu Milada Karasová, královna Pařížské Tamara Kotvalová (60), ale také profesionální krásky Linda Bartošová či Kateřina Sokolová (35).

V pořadí již 12. ročníkem soutěže, jejíž vyhlášení se konalo opět v Divadle Hybernia, provázel zpěvák, moderátor, ale také nadšený golfista Ondřej Hejma (73). Do soutěže se mohla zapsat každá dívka, která se prokázala zájmem o golf a současně svou krásou, osobním kouzlem, vtipem a inteligencí.

Soutěžilo se ve třech disciplínách. Aby děvčata prokázala, že opravdu ovládají umění golfu, musela předvést taneční vystoupení s prvky golfu. Krásky se také předvedly v noblesních večerních šatech. Na co se muži, kteří tentokrát byli v hledišti v převaze, nejvíce těšili, byla promenáda v plavkách, která odhalila půvabné křivky soutěžících dívek.

Lucie Borhyová (46), která byla až do letošního ročníku pravidelným členem poroty, přišla letos až na vyhlášení finále, kam přiběhla rovnou po odvysílání Televizních novin. „Při prvním ročníku soutěže jsem byla oslovena, abych se stala jednou ze soutěžících. Já to tenkrát s díky odmítla, protože jsem v tu dobu byla už známá z Televizních novin a byla bych proti ostatním ve výhodě. To mi přišlo nefér,“ svěřila.

„V tu chvíli mi bylo nabídnuto místo v porotě, ve které zasedám vždy - kromě jednoho ročníku, kdy jsem rodila. Sama léta hraju golf a v tomto prostředí jsem mezi svými přáteli a cítím se jako doma,“ dodala.

Jelikož byl golf nově zařazen mezi sportovní disciplíny na letních olympijských hrách, celý galavečer se nesl v tomto duchu. Všude plály olympijské ohně a soutěžící dívky byly oblečeny v oděvech, které nosili naši sportovci na LOH v Londýně. Moderátor Ondřej Hejma si dokonce nazul i holínky.

Reklama

Další články

Načítám