Hlavní obsah
Článek

Frontman kapely Žlutý pes Ondřej Hejma (73) měl cestu do českého showbyznysu velmi trnitou. Předtím, než se z něj stal slavný hudebník, umýval nádobí.

„Bylo to v jedné čínské restauraci v Čechách. Brigádně jsem tam pracoval jako pomocná síla. Chodil jsem tam na šestou hodinu ranní. Nakrájel jsem zeleninu a pak celý den myl nádobí,“ zavzpomínal na rok 1972 zpěvák ve svatyni všech rockerů, v restauraci Hard Rock Cafe.

Sám ale přiznal, že kdyby se v roce 1969 z Londýna nevrátil zpátky do Prahy, mohla se jeho kariéra vyvíjet úplně jinou cestou. „Tenkrát jsem myl nádobí v Londýně. Jen dva roky poté se tam otevřelo první Hard Rock Cafe. Kdybych tam tenkrát nastoupil jako myč nádobí, mohl jsem dnes být jeden z vrcholných manažerů,“ vysvětlil své myšlenkové pochody Hejma.

Ten se tak dnes musí smířit s postem ambasadora tohoto kultu pro Českou republiku. V největší evropské pobočce této čtyřicet let staré značky má i svůj vlastní stůl. „Nad jedním stolem je můj kovbojský klobouk a foukací harmonika. Kdybych chtěl, mohl bych kohokoli z toho místa vyhodit. Zatím jsem ale tohoto privilegia nevyužil. Nelpím na takových věcech,“ svěřil se známý rocker.

Překvapující je ale to, že právě Hejma nebude 14. června hlavní hvězdou čtyřicátého výročí otevření Hard Rock Cafe. Zastane ho legenda československého hard rocku a heavy metalu, kapela Citrón.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám