Hlavní obsah
Článek

Po dvou letech od tragické nehody, kdy pod koly auta Dary Rolins (51) zemřel motocyklista Jindřich Rotrekl, si dnes zpěvačka vyslechla rozsudek. JUDr. Daniela Reifová Daru uznala vinnou za přečin z usmrcení v nedbalosti a zpěvačka dostala podmínku v délce 26 měsíců s tříletým odkladem. Na tři léta jí bude navíc odebrán řidičák.

Podle verdiktu by měli pozůstalí po zemřelém muži získat finanční odškodnění, a to ve výši 279 tisíc korun pro Olgu Rotreklovou a po 240 tisících pro její dvě dcery a vnučku. Tuto částku zaplatí pojišťovna, stejně jako náklady za pohřeb, které činí 30 tisíc korun.

Zpěvačka se celou dobu cítila nevinná a nechala si lhůtu na rozmyšlení, zda verdikt přijme, nebo se proti rozsudku odvolá.

Po vyřknutí verdiktu opustila Dara Rolins v doprovodu právníka a manažerky soudní síň. K dispozici novinářům zůstala vdova Olga Rotreklová. Ta se vyjádřila se svými aktuálními pocity. „Jak bych se asi mohla cítit po dvou letech. Je to trošku lepší, že přišel trest. Takhle to vypadalo, že si všechno vymýšlíme a nedošlo k jízdě v protisměru. Nikdo jí nepřál vězení,“ řekla nám ve video rozhovoru Rotreklová.

„Myslíme si, že je vždycky špatně, když je někdo odsouzený. Mělo se to vyřešit elegantněji, ohleduplněji. Možnosti v trestním řádu na to existují a je mi líto, že se nevyužily,“ nechal se slyšet právní zástupce Karel Friml.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám