Hlavní obsah
Článek

Olga Rotreklová, vdova po motocyklistovi Jindřichu Rotreklovi (†63), jehož před dvěma lety svým autem zabila Dara Rolins (51), je čím dál tím víc rozzlobenější na chování samotné zpěvačky i jejího advokáta. Zatímco pěnice vyjádřila obavu, že jako známá osoba dostane exemplární trest, Rotreklová se bojí opaku. Že se potrestání vyhne. „Když myslela, že ji na základě nekvalitního posudku osvobodí, napsala dopis, že se nebude vyhýbat zodpovědnosti. Nyní jsou posudky správné a naše hvězda chce být přesto nevinná a snad navíc i litovaná?“ zlobí se Rotreklová.

Po nedávném novém soudním procesu (po vyloučení předchozí předpojaté soudkyně) začal advokát protistrany zpochybňovat všechno a všechny kolem sebe. To se vdově nelíbí.

„Je zajímavé, že jakmile bylo na základě prvního nekvalitního posudku zastaveno trestní stíhání, tak to byl pan Vladyka spokojen. Když teď všechny ostatní posudky jasně ukazují, že (Rolins) byla v protisměru, tak je oheň na střeše. Její právník napadá absolutně všechny, kteří řeknou, že byla v protisměru,“ kroutí hlavou Rotreklová.

Obranu Dařina právníka, že policie označila na místě nehody špatně dřecí stopy, odmítá. „Žádné další tam nebyly. Nyní se zase ohání tím, že mercedes byl o necelé dva metry jinak zaměřen, jenže, jak správně řekl znalec, to už byl jen její parkovací manévr. Je to jednoduché: skútr ležel na své půlce, dřecí stopy byly taky na polovině vozovky manžela,“ vysvětluje.

„Kdyby se zabývala jízdou, tak můj manžel žije. Když už mi ho svou lajdáckou jízdou zabila, měla se k tomu postavit čelem a každý by to pochopil. Může se to stát více řidičům. Ale místo lítosti jsme se dočkali očerňování, že požadujeme deset miliónů, pak tvrdila, že si už necháváme dělat asi čtvrtý posudek a že z každého, ať se na to dívá z jaké chce strany, je vidět, že je nevinná. Jenže já měla pouze jeden posudek! Proč klame veřejnost?“ trápí Rotreklovou.

Ta odmítá, aby z jejího muže někdo dělal chatrného starce, jehož zabil spíš vysoký věk než Dara. „I když měsíc a půl před nehodou šel do starobního důchodu, stále chodil na dvanáctihodinové směny. Nikdy nebyl na nemocenské. Ve zdravotním posudku, jenž si Rolins nechala udělat od lékaře, který vůbec nebyl u pitvy, bylo vyjádření, že kdyby byl manžel mladší a odborně ošetřen, tak by mohl žít. Kde to jsme? To znamená, že starší nebo staří lidé se mohou zabíjet? To vlivem nárazu a velké ztráty krve a poničením vnitřních orgánů došlo k usmrcení manžela. Kdyby do něj nenarazila, tak si manžel chodí dál na ryby a lékaři nemuseli vůbec zasahovat. Je to nehorázné, jakou cestou se chce vysekat ze svého maléru,“ dodala zdrcená paní Olga.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám