Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před pár okamžiky skončil soud se zpěvačkou Darou Rolins (51), kde se projednával případ její nešťastné nehody, při níž zemřel Jindřich Rotrekl (†63). Stání začalo v 9:30 a Dara na něj dorazila v doprovodu svého advokáta Roberta Vladyky a manažerky Evy Skallové.

Zpěvačka dorazila v černém oblečení a s tmavými brýlemi, které sundala až během zahájení procesu. Na první polovinu stání nedorazila vdova po zemřelém muži Olga Rotreklová (69), ale pouze jedna z dcer. „Paní Rotreklová je z celé věci velmi špatná. Doporučil jsem jí, aby se hlavního líčení neúčastnila a ona mě poslechla,“ vysvětlil právní zástupce Karel Frinl nepřítomnost paní Olgy a zároveň objasnil, jak se věci mají. Velkým překvapením pro advokáta pak bylo, když se vdova objevila v soudní síni v druhé polovině líčení.

Jelikož se jedná o nový proces s novou soudkyní Danielou Reifovou, během několikahodinového stání musel být znovu přečten soudní zápis a zopakovány výpovědi všech klíčových osob. Nejdříve předsedkyně soudu přečetla výpověď Dary Rolins, poté byly čteny výpovědi dalších svědků a soudních znalců. Zpěvačka si tak znovu musela vyslechnout všechny děsivé podrobnosti ohledně kauzy, která se táhne už téměř dva roky.

Ani dnes nebylo rozhodnuto a nepadl konečný verdikt. Soudní líčení bylo odročeno na 13. srpna, kdy bude na žádost advokáta Rotreklových znovu vyslechnuta Rolins. Advokát popové divy Robert Vladyka pro změnu hodlá dovyslechnout další soudní znalce včetně policistky Martiny Kalinové, která dělala záznam nehody. Advokát zpěvačky se totiž domnívá, že sestavený plán nehody neodpovídá fotodokumentaci pořízené těsně po nehodě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám