Hlavní obsah
Článek

Konečně se dočkal. Po dlouhé nemoci, kvůli které byl režisér Jiří Menzel (†82) více než rok a půl odstřihnutý od běžného života, se opět vrací k milovaným aktivitám. Se svou ženou Olgou (46) se tak 19 měsíců po náročné operaci, kterou podstoupil kvůli vážné infekci mozku, poprvé objevil ve společnosti.

Kroky oscarového režiséra vedly do divadla, které po celý život miluje. Nenechal si ujít hru Pygmalion a její poslední reprízu této sezóny. „Zdravíme z vinohradského divadla a přejeme krásné léto,“ napsala Menzelová ke snímkům svého manžela na sociální síti. Radost z kulturního zážitku měl nejen režisér, ale i jeho žena, a to především proto, že se návštěva divadla po tak dlouhé nemoci mohla vůbec uskutečnit.

„Moc děkujeme za všechna ta povzbuzení. Byla to dlouhá cesta sem do DNV. Ale to jen znamená, že nic není nemožné a nikdy se nevzdávej, i když nad tebou lámou hůl,“ připsala k fotkám Menzelová. Do lóže, ze které si představení Menzel užíval, za ním dorazili také kolegové, a to Jan Šťastný, Tomáš Töpfer a Eva Režnarová.

Menzelová svého manžela po vážných zdravotních potížích poprvé ukázala loni v říjnu, kdy se konečně dostal z nemocnice domů. Režisér byl po několikahodinové operaci mozku nějakou dobu hospitalizován a následně se léčil v rehabilitačním centru. Díky péči lékařů, své ženě a také chuti žít však nikdy nepřestal bojovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám