Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dlouhé tři měsíce Olga Menzelová (46) o zdravotním stavu svého manžela Jiřího Menzela (†82) mlčela. A měla k tomu důvod. Jeho stav byl opravdu vážný.

Jak na tom oscarový režisér opravdu byl a jaký je jeho aktuální zdravotní stav? O tom teď Olga Menzelová promluvila.

„Ona ta situace se dost měnila, takže bylo těžké cokoliv říct. Něco řekneš a pak to může být jinak, takže jsem se zdržela všech komentářů, potřebovala jsem i klid na práci a na holky a ježdění za Jirkou. I lékaři doporučili cokoliv nekomentovat a teď už snad je ta situace zažehnaná a bude ho stát hodně sil, motivace a vůle, aby se aspoň z části dostal tam, kde byl,“ řekla Top Staru na Primě Olga Menzelová.

Že režisér překonal tak vážné onemocnění, jakým je meningitida, a zvládl i další komplikace, například zánět středouší, který se musel ihned operovat, je prý v jeho věku doslova zázrak.

„Není zdaleka vyhráno, ale v tuto chvíli se Jirka snaží hodně rehabilitovat a ten boj o život po třech měsících ustal, ale lékaři byli naprosto upřímní a otevření a říkali, že se může stát cokoliv,“ dodala Menzelová.

A jak vypadá režisérova rehabilitace? „Jedná se o cvičení a nácvik chůze. Nezapomněl číst, což je myslím fajn, je schopen se dívat i na filmy,“ dodala Menzelová.

Jiřímu pomáhá i přítomnost Olgy, která za ním chodí i dvakrát denně, a pokud to jeho stav dovolí, bere s sebou i dcery Aničku a Evičku.

„Já bych především chtěla moc poděkovat lékařům a sestrám z vojenské nemocnice z anestezioresustitačního oddělení, že jsem mohla Jirku navštěvovat i dvakrát denně, pro něho je kontakt s rodinou i holkami důležitý,“ míní Menzelová, kterou manžel vnímá.

„Je schopný komunikovat, holky vnímá, má vystavené jejich obrazy, fotky a kalendáře a pořád je námi obklopen a tím, že za ním docházím, je ten kontakt velmi častý, takže ví, že se má snažit,“ uzavřela manželka slavného režiséra.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám