Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už je to více než měsíc, co dostala veřejnost i média poslední zprávu o režisérovi Jiřím Menzelovi (†82), který leží po operaci hlavy v nemocnici. O Vánocích se při návštěvě rodiny, manželky Olgy Menzelové (46) a holčiček Aničky a Evičky, probudil z umělého spánku. Režisérova žena tehdy sdílela společnou fotku na sociální síti.

Po odmlce se ozvala znovu, když děkovala těm, kdo jí přáli ke čtyřicátým narozeninám. Místo velkých oslav se samozřejmě snaží hlavně podporovat manžela v jeho léčbě. "Moji milí přátelé!

Tolik blahopřání! Z celého srdce vám děkuji. Moc jste mě potěšili. A také velké díky za přání Jirkovi, které bylo často součástí. Bojuje, lepší se to a všechno mu vyřídím," vzkázala Menzelová na Facebooku.

Režiséra bojujícího s nemocí snad potěšilo i to, že jeho poslední film, v němž si zahrál hlavní roli, bude Českou republiku reprezentovat na prestižním filmovém festivalu Berlinale. Tlumočník režiséra Martina Šulíka s Jiřím Menzelem a Peterem Simonischekem v hlavních rolích dorazí do českých kin v březnu.

Snímek byl v Německu vybrán do oficiálního programu, sekce Berlinale Special, která představuje mimořádné kinematografické počiny či pocty světovým filmařským osobnostem. Slavnostní premiéra proběhne na Berlinale 23. února v den osmdesátých narozenin Jiřího Menzela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám