Hlavní obsah
Článek

Když byla Olga Lounová (43) oslovena nadačním projektem Gump – Pes, který naučil lidi žít o pomoc, rozhodla se udělat to, co umí nejlépe. Složila píseň, kterou kromě ní pak nazpívali kolegové jako Marta Kubišová (81), Petr Kolář, Tereza Mašková, Sebastian či Elis Mraz.

„Bylo nakonec docela těžké napsat píseň, kde bude hodně českých hvězd. Písničku jsem tvořila dlouho. Čtrnáct dní jsem hledala prvotní nápad. Pak jsem se sešla s autorem knihy Gump: Pes, který naučil lidi žít, Filipem Rožkem, který mi přečetl pár úryvků z knihy, a text mi najednou šel psát snáz. Měla jsem z toho nervy, ale myslím, že se to povedlo,” říká Olga, která měla největší radost z účasti Marty Kubišové, která před dvěma lety oficiálně ukončila kariéru.

„Marta byla první osoba, kterou se Nadační fond rozhodl oslovit. Znala mě a viděla mě na nějakém vystoupení, a tak do toho šla.”

Olga neopomněla poděkovat i dalším kolegům. „Moc si vážíme podpory všech, kteří příběhu Gumpa pomáhají, protože je na tomhle světě ještě hodně míst, kam musí doletět. Všichni zúčastnění projektu pomáhají bez nároku na honorář,” říká Olga, která se ujala nejen produkce natáčení, ale je i autorkou textu a hudby. Natáčení videoklipu bylo zajímavé už i tím, že většina účastníků s sebou na pódium vzala i své pejsky, jiní dostali pejsky z útulků, kteří čekají na nové páníčky.

„S nadací Se psem mě baví svět, která má celý projekt Gump pod sebou, jsem už delší dobu v kontaktu. Už několikrát jsme společně tvořili kalendář, knížku. Teď mě oslovili, zda bych nechtěla napsat písničku. Mně se to moc líbilo, a tak i já jsem začala oslovovat další lidi, kteří by pak ve videoklipu vystupovali,” přiznala Olga, která má sama dva pejsky z útulku.

Během léta působila Lounová hlavně v Česku. Už brzy se ale chystá frnknout do Spojených států, kde sbírá inspiraci. „Čeká mě tam nasazení druhého singlu. Budeme dotáčet desku v angličtině,” říká Olga, která hodlá svou americkou kariéru rozvinout v další rovině. „Dostala jsem pracovní víza a číslo sociálního pojištění, tak můžu začít vystupovat,” raduje se Olga Lounová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám