Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeho partnerka Vendula Křížová je známá ze seriálu Cesty domů, teď přijal nabídku ze stejné televize i Oldřich Vízner (76). Ve Svatbách v Benátkách si zahraje cukráře Kyselého.

„Proč jsem byl obsazený do role cukráře, netuším, ani jsem po tom nijak nepátral. Role se mi líbí, ostatně už mám s touto profesí zkušenosti, jednoho cukráře už jsem kdysi hrál. A v rondonu, který v seriálu nosím, se cítím dobře,“ řekl ke své roli Vízner.

A jak je na tom s pečením a vařením, když se vypnou světla kamer? Jeho specialitou je prý vánočka. „Vánočku vždycky pekla maminka podle Sandtnerky (česká kuchařka Marie Sandtnerová – pozn.) a já se jejími návody řídím taky. Recept je sice náročnější, ale když ho člověk dodrží, výsledek je skvělý. Když něco stvoříte a chutná to, je to hezký pocit. Kromě vánočky nebo mazance dělám občas ještě čínu, velikonoční nádivku nebo skopové na zelenině. Mluvím, jako kdybych vařil denně, ale vařím nebo peču jen výjimečně. Ale v kuchyni se umím pohybovat, což se mi teď v seriálu v této roli hodí,“ přiznal, že stravu pro děti zajišťuje spíš partnerka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám