Hlavní obsah
Článek

Žádný démon alkohol, ale návrat těžké nemoci. Kvůli herci Oldřichu Kaiserovi (68) se musí rušit představení divácky oblíbené hry Žena za pultem 2. Jedno už se nekonalo v Brně, i dnes mají diváci v pražském Divadle Kalich smůlu.

"U pana Kaisera je podezření na návrat boreliózy. Museli jsme přeložit už nedělní zájezd Ženy za pultem 2 do Brna, překládáme i dnešní představení v Divadle Kalich, a to na 8. ledna. Pokud se borelióza potvrdí, obáváme se, že budeme nuceni přeložit i další termíny," řekl Super.cz mluvčí Kalichu Jaroslav Panenka. "S kolegyní je v kontaktu už od té neděle, čekáme od něj nebo od Jiřího Lábuse další zprávy," dodal.

S boreliózou herec před časem zápasil, zřejmě ji ale pořádně nedoléčil. Pokud se vrátí, bude to hodně nepříjemné a čeká ho dlouhodobá léčba.

Bakterie Borrelia je na člověka přenesena kousnutím infikovaným klíštětem. Mezi počáteční příznaky patří zvýšená teplota či horečka, bolest hlavy, únava, deprese, bolest svalů či kloubů a charakteristická kruhovitá vyrážka. V případě neléčení nemoci zahrnují další symptomy klouby, srdce a centrální nervovou soustavu. Ve většině případů odezní infekce a její příznaky po léčbě antibiotiky, zejména pokud je nemoc podchycena v raném stadiu. Opožděná nebo nedostatečná léčba může vést k propuknutí mnohem vážnějších symptomů, které mohou omezovat funkčnost a být obtížně léčitelné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám