Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sňatkem s Františkem Kabrheľem, známým pod přezdívkou Versače, se podnikatelka Nora Mojsejová (65), již v České republice proslavily pořady Šéfka a Čápi s mákem, vyhnula vězení za podvod. V soudním procesu totiž vystupoval jako poškozený právě její manžel Kabrheľ, který po sňatku odvolal souhlas s trestním stíháním.

Okresní soud v Košicích loni v prosinci uznal Mojsejovou vinnou z podvodu a potrestal ji desetiletým vězením. Od Kabrheľa, jehož poznala při natáčení reality show Mojsejovci, si měla půjčit 853 tisíc eur (23 miliónů Kč), které nevrátila. Letos v lednu se však Mojsejová překvapivě provdala právě za Kabrheľa. Slovenská média už tehdy spekulovala, že sňatek byl účelový, aby se podnikatelka vyhnula vězení.

Podle slovenských zákonů totiž může poškozený, který je blízkou osobou obviněného, souhlas s trestním stíháním odvolat. To se také stalo. Krajský soud v Košicích proto v úterý rozsudek zrušil a trestní stíhání Mojsejové zastavil. „Senát zrušil rozsudek a zastavil trestní stíhání,“ potvrdila mluvčí krajského soudu Marcela Gálová s tím, že verdikt je pravomocný.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám