Hlavní obsah
Článek

Pamatujete na bývalou milionářku Noru Mojsejovou (65), hvězdičku Čápů s mákem (předchůdce VIP Prostřeno) která v sérii s Ivetou Bartošovou předváděla užaslým Čechům snad nejnevkusněji zařízenou vilu v Bratislavě? S vězením má už zkušenost, nyní možná zažije další: odsoudili ji na deset let natvrdo!

U Slováků velmi známá „celebrita“, která podávala svému psu lososa na růžovém porcelánu a měla švandu z těch, kteří musí ráno vstávat do práce, byla před časem třináct měsíců ve vazbě, kam se dostala kvůli daňovým podvodům.

Jenže teď přišla ještě mnohem horší hrozba. Trestní soud jí dal desetiletý flastr za to, že prý v roce 2008 podvodně vylákala od kamaráda (u našich východních sousedů o něm často píší jako o kontroverzním) částku v přepočtu v hodnotě 23 miliónů českých korun s tím, že ji do posledního dne následujícího roku vrátí. A to se prý nestalo.

Okresní soud řešil podezření ze zvlášť závažného trestného činu podvodu a akceptoval obžalobu, přestože Mojsejová se bránila, že si od bývalého známého nic nepůjčila. Na půjčku však prý existuje smlouva.

Před soudem vypovídal její exmanžel Braňo Mojsej, který bývalou ženu podržel. Prý tehdy nebyl důvod si půjčovat, dle jeho slov měli v té době peněz dostatek.

Mojsejová se jednání nezúčastnila, do patnácti dnů od doručení rozsudku se ale může odvolat.

Dříve byla jedné obžaloby z neodvedení daně zproštěna (zaplatila daň i s pokutou a tím projevila dobrou vůli), slovenská justice v současnosti ještě řeší případ, v němž byla spolu s několika dalšími lidmi obžalována z neodvedení daně a faktoringového podvodu. Rozsudek by mohl padnout v únoru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám