Hlavní obsah
Článek

Modelka a misska Nikol Švantnerová (31) je velkou milovnicí vysokohorské turistiky. Momentálně podniká túry ve Vysokých Tatrách, kde už zdolala Kôprovský štít a vydala se i na náročný výlet přes Poľský Hrebeň, kde měla na řetězech velké štěstí, protože kousek od nich padaly kameny.

Nikol fanoušci chválili, ale našli se i tací, kteří se pustili do její turistické výbavy. Vysokohorský terén totiž zdolává ve sportovních teniskách. „Každý se nějak živí, jen nějaký trouba si tyhle křusky vezme na túru a udělá si v tom kotník,“ napsal Nikol jeden ze sledujících.

A další se přidal: „Viděl jsem spousty, co udělali v adidaskách Rysy, ale to neznamená, že je to obuv vhodná. Jde chodit po horách i bos,“ dodal další. Švantnerová podle svých slov výbavu nepodcenila. Nosí prý boty, které jí plně vyhovují a mají kvalitní podrážku.

„Já v teniskách prolítala Alpy i Dolomity. Ano, pořídím si časem lepší, ale když nachodím tolik kilometrů, tak potřebuji pohodlné boty, na které jsem zvyklá a ve kterých se mi chodí dobře. Pokud mám dobrou podrážku, tak v tom nevidím problém,“ hájila Švantnerová svůj výběr obuvi.

Faktem je, že lehčí typ obuvi používají trekaři i na dálkových trailech, které často vedou přes vysoká pohoří. Pokud mají s tímto typem bot zkušenosti a vyhovuje jim, nejedná se o stejný případ, jako když se někdo jednou za život vydá na Sněžku v žabkách či teniskách do města.

Má podle vás Nikol Švantnerová nevhodnou obuv do hor?
Ano
32 %
Ne
68 %
Celkem hlasovalo 21236 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám