Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka a herečka Nikol Moravcová (36) detailně popsala porod dcery Violy. Holčička se narodila císařským řezem, přestože si Nikol celé těhotenství velmi přála rodit přirozenou cestou.

"Tak přesně tyhle malý nožky rozhodly o tom, jak se naše Violka dostane na svět," řekla Nikol, jejíž dcera se před porodem neotočila, a tak lékaři rozhodli o "císaři".

"Nebudu lhát. Strašně jsem to vobrečela! Nejsem zastánce nějakých extrémně alternativních způsobů porodu ani dobrovolně plánovaných císařů, prostě jsem chtěla naši dceru na tento svět přivést stejně přirozeně, jako vznikla. Vybrala si jinou cestu," prozradila Moravcová.

"Sice jsem nezažila kontrakce a ‚nevytrpěla‘ si to na hekárně, ale o to větší teď vedu boj poté, kdy se vše hojí a dává do pořádku. Obdivuju všechny ženy, které prošly jakýmkoliv druhem porodu, protože není důležitý, jakým způsobem se děti dostanou na svět, ale že tu jsou a jsou zdravý! Byla to navíc moje vůbec první operace v životě. A co, no zvládla jsem to, že jo. Za pouhých 20 minut byla venku a ležela u nás! Jen ten nával emocí se mi dostavil o něco později než manželovi, kterej byl dojatej hned," doplnila Nikol, které byl během porodu oporou její manžel Karol.

"Byl pořád se mnou, celou tu dobu, i při zákroku, protože jsem byla při vědomí a chtěla jsem slyšet ten první výkřik naší dcery, že žije!" dodala Moravcová, která doufá, že při druhém dítěti zažije porod přirozenou cestou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám