Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Letošní ročník pro ně nebyl ten nejšťastnější. Udílení Zlatých glóbů sledovaly s připravenou děkovnou řečí, ale nad konkurencí nakonec nezvítězily. V každé kategorii totiž může uspět jen jedna z pěti nominovaných hereček. Zatímco z úspěchu se radovaly dámy jako Olivia Colman či Regina King, jejichž jména nejsou úplně provařená, slavné filmové hvězdy ostrouhaly.

Na svůj druhý herecký Zlatý glóbus se určitě těšila Lady Gaga (38), ale musela ustoupit služebně starší Glenn Close (71). Film Zrodila se hvězda uspěl alespoň v kategorii filmových písní, kde zpěvačka zabodovala s duetem Shallow, který nazpívala s Bradleym Cooperem. Před třemi lety navíc uspěla jako herečka v seriálu American Horror Story. Glenn Close zastínila i Nicole Kidman (56) s filmem Destroyer. Ta už má domy čtyři Zlaté glóby.

Podeváté byla letos nominovaná Julia Roberts (56), ale seriál Homecoming jí pátou trofej do její sbírky nepřinesl. Neuspěla ani Penélope Cruz (49), která v seriálu American Crime Story ztvárnila Donatellu Versace. Španělská kráska se pyšní Oscarem za film Vicky Cristina Barcelona, ale Zlatého glóbu se nikdy nedočkala.

Amy Adams (49) měla letos rovnou dvě želízka v ohni. Nakonec ale neuspěla s komedií Vice ani televizní sérií Ostré předměty. V minulosti na ceremoniálu slavila úspěch s filmy Špinavý trik a Big Eyes. Ani Emily Blunt (41) se jako Mary Poppins ceny nedočkala. Glóbus ale dostala už v roce 2007 za televizní film Gideon´s Daughter.

Historický snímek Favoritka zajistil nominaci rovnou třem herečkám. Olivia Colman odešla jako vítězka, Emma Stone (35) a Rachel Weisz jí mohly jen pogratulovat. První z nich už si ten slastný pocit užila s muzikálem La La Land, druhá s dramatem Nepohodlný.

Která herečka měla dostat Zlatý glóbus?
Penélope Cruz
5,4 %
Emily Blunt
15,9 %
Julia Roberts
39,8 %
Rachel Weisz
5,4 %
Emma Stone
7,4 %
Amy Adams
5,8 %
Nicole Kidman
6,3 %
Lady Gaga
14 %
Celkem hlasovalo 591 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám