Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Životopis Lenky Kořínkové (68) zahrnuje herecké úspěchy v 70. letech, emigraci do Austrálie i porevoluční návrat do vlasti, který nejspíš nedopadl zcela podle jejího očekávání. Excentrická umělkyně vyjadřuje nápaditým oblečením a líčením svou povznesenost nad přízemním vnímáním reality. Podívejte se, jak jí to slušelo v době, než přehodnotila své myšlenky.

Ve druhé polovině 70. let patřila Lenka Kořínková k nejobsazovanějším českým herečkám. Zahrála si ve filmech Léto s kovbojem, Žena pro tři muže či pohádce Deváté srdce. Z dob její největší slávy pochází černobílé fotky, na nichž se může pochlubit kadeřemi srovnatelnými s mladou Nicole Kidman (56). Slibně rozjetou kariéru ale ukončila její emigrace do Austrálie.

Po revoluci se Kořínková vrátila do své vlasti a pokusila se navázat na dřívější úspěchy. Na role neměla štěstí, uspěla však jako autorka kuchařek zaměřených na dělenou stravu. Později se příliš skamarádila s alkoholem, což vyústilo v relaxaci ve škarpě. Lenka se naštěstí odrazila ode dna a dnes se věnuje výuce angličtiny. Svět šoubyznysu už ji příliš neláká. Raději v soukromí přemítá o životě a snaží se zkombinovat naprosto neladící oblečení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám