Hlavní obsah
Článek

Herečka Olympia Dukakis zemřela ve věku 89 let. Její odchod na věčnost oznámil světu její bratr Apollo, který uvedl, že zemřela po několika měsících zdravotních obtíží, které blíže nespecifikoval. Zemřela 1. května, tedy necelé dva měsíce před svými kulatinami.

Herečka se objevila například v oblíbených komediích Kdopak to mluví, ale její nejzásadnější rolí byla matka Cher ve snímku Pod vlivem úplňku, za kterou získala jak Oscara, tak i Zlatý glóbus. Snímek z roku 1987, kde hrál i Nicolas Cage (60), byl pro Olympii přelomový.

Cher (77) na svou hereckou kolegyni zavzpomínala na Twitteru: „Olympia Dukakis byla úžasná, cenami ověnčená herečka. Hrála moji matku ve filmu Pod vlivem úplňku, a i když byla její role plná neštěstí a bolesti, stále jsme se spolu smály. Říkala mi o tom, jak miluje svého ‚krásného a talentovaného‘ muže Louise. Mluvily jsme spolu před třemi týdny. Sbohem, má drahá.“

Olympia se věnovala výuce herectví, se svým manželem Louisem Zorichem, který zemřel v roce 2018. Svoji byli od roku 1962 a zplodili tři děti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám