Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Před válkou a hlavně za protektorátu leželi Nataše Gollové (†76) u nohou všichni chlapi. Pro mnoho mladých dam a dívek byla zase vzorem. Kopírovaly se nejen její modely, ale také typický účes s rozevlátou loknou v obličeji. Hvězdná sláva Nataši Gollové trvala ale vlastně pouhých šest let.

Účinkování v apolitické německé komedii Vrať se ke mně zpět a vztah s německým přidělencem Barrandova Willy Söhnelem, který za války držel český film nad vodou a nedlouho po osvobození dostal paradoxně české občanství, byl příčinou Natašina tvrdého pádu. Její poválečná filmová kariéra je s výjimkou jednoho či dvou snímků velmi smutným mementem nevyužitého talentu skvělé herečky a přepůvabné dámy.

Vy se můžete podívat na ukázku z posledního celovečerního filmu Nataši Gollové s příznačným názvem Konečná stanice, který se odehrával v domově důchodců. Nataša si zahrála štěbetavou a notně protivnou stařenku. Na place se tehdy setkala s dalšími hvězdami předválečného a protektorátního filmu Jiřinou Štěpničkovou nebo Jiřím Dohnalem. V odulé stařence s drdůlkem by jen málokdo poznal energickou hrdinku z bláznivé komedie Eva tropí hlouposti.

V době natáčení Natašu sužovaly nejen zdravotní problémy s kyčlemi, ale měla velké problémy s alkoholem, který jí byl v poslední etapě jejího života velkým kamarádem. Po roli ve filmu Konečná stanice si Gollová zahrála už jen pár roliček v televizních filmech. Naposledy se mihla v seriálu Sanitka.

Gollová byla v osobním životě velmi nešťastná. Nikdy neměla děti, prožila několik nešťastných lásek a chodila s gayem. Závěr života prožila opuštěná v domově důchodců. Zemřela přesně před čtyřiadvaceti lety ve věku 76 let a je pohřbena na pražském Vyšehradě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám