Hlavní obsah
Článek

Stejně jako lidé ze showbyznysu přišli o zakázky, podepsala se pandemie koronaviru negativně také na módním průmyslu. Například Natali Ruden (53) musela zrušit několik přehlídek včetně velké módní show plánované na konec roku, odpadly jí zakázky na festivaly a společenské akce, měla zavřený butik a nemohla se stýkat se svými klienty.

Ruden měla také expandovat do zahraničí, chystala se vstoupit na trh ve Vídni a v Monaku plánovala otevřít vlastní butik. „Všechno se teď zastavilo," řekla Super.cz drobná energická blondýnka.

Česká návrhářka s ukrajinskými kořeny byla nucena přizpůsobit se současné situaci. „Nedovedu si představit, že bych musela skončit, bez módy mě totiž život nebaví,“ nechala se slyšet Ruden, která využila pauzu k tomu, aby vymyslela, jak jít dál. „Mohla jsem se zamyslet nad tím, co dělám, jak se mění životní styl, jaké jsou lidské potřeby.“

Jelikož musela na základě vládních nařízení zavřít salon, byla nucena přijít na jiný přístup k zákazníkům.

„S klienty pracujeme individuálně, každému posíláme katalogy modelů v jejich velikosti,“ říká návrhářka, která dnes navrhuje kousky, jež jsou mnohem víc kombinovatelné. Změnila se i samotná tvorba oblečení. Natali začala se svými krejčovými z ateliéru komunikovat online. „Něco se povedlo, něco ne. Je to totiž úplně nový způsob práce. Myslím, že nás to posune, budeme například moct vyrábět v zahraničí. To nás posune,“ říká designérka Natali Ruden.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám