Hlavní obsah
Článek

V pražském Divadle na Vinohradech se v pátek konalo poslední rozloučení s herečkou Gabrielou Vránovou (†78).

Hvězda seriálů Chalupáři a My všichni školou povinní zemřela v sobotu na následky těžké nemoci. S Divadlem na Vinohradech, kde se památce populární herečky klaněla veřejnost, diváci, kolegové a přátelé, byla Vránová dlouhodobě spjatá. Na jeho jevišti účinkovala 42 let. S Vránovou se přišla rozloučit nejbližší rodina i kolegové. Nechyběl syn a prezident herecké asociace Ondřej Kepka s tatínkem Jiřím či sestra Miriam a bratr Stanislav.

U rakve Gabriely Vránové se střídala čestná stráž, kterou tvořili hereččini kolegové. Vystřídali se u ní například Dagmar Havlová (71), Vlastimil Harapes, Jaroslav Satoranský, Otakar Brousek ml. či Naďa Konvalinková (72). S Aničkou z Chalupářů se přišli rozloučit i Sabina Laurinová (51), televizní scenárista Gustav Oplustil či Igor Bareš (57).

„Měl jsem ji moc rád, vzpomínka na ni je pro mě velmi bolestná o to víc, že jsem se s ní naposledy setkal při natáčení seriálu, kde mi hrála nemocnou, umírající maminku,“ vzpomínal na Vránovou smutný Bareš. Památce Gabriely Vránové se poklonili i její příznivci z řad široké veřejnosti. Rodina se později přesunula do Kostela svaté Ludmily, kde se konal církevní obřad.

Reklama

Další články

Načítám