Hlavní obsah
Článek

Otevření nově zrekonstruovaných ambulancí na Klinice dětské hematologie a onkologie v pražském Motole přišly svou přítomností podpořit i známé osobnosti. Mezi nimi byla také Monika Marešová (49), která zútulnění nemocničního prostředí kvitovala o to víc, neboť ve zdravotním zařízení sama trávila spoustu času.

„Nejen já sama, ale i s mými dětmi často navštěvujeme Motol. Proto vím, jak to vypadalo na ambulancích předtím. Jsem nadšená, co tady s tím provedli,” komentovala proměnu dětského prostředí v pohádkovou indiánskou stezku.

Marešová se po úraze na vodních lyžích dlouhodobě potýká se zdravotními omezeními. Nedávno musela znovu na operaci s nohou. „Dávali mi tam šrouby, které tam zůstanou asi napořád. Stále kulhám, nechodím jako dřív, natéká mi to. Je přede mnou ještě dlouhá cesta,” krčí rameny bývalá manželka moderátorka Leoše Mareše.

Monika musela omezit práci terapeutky na jisté klinice estetické medicíny „Nejsem schopná docházet do práce tak často jako dřív. Mám hodně rehabilitace a musím nohu rozcvičovat. Pokud ji nerozcvičím teď, tak budu v pytli,” říká Monika, která bude v létě odpočívat na své chalupě a snažit se rozhýbat nohu.

„Naposledy se mě paní doktorka ptala, jestli se chystám na houby. Kvůli nezpevněnému povrchu v lese mi doporučila, abych chodila s holí. Představa, že budu muset chodit s hůlkou mě rozesmutnila a zlomila. Přece nebudu chodit jako babka s holí,” kroutí hlavou Monika.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám