Hlavní obsah
Článek

Anketa hudební popularity Český slavík se po několika letech vrátila na televizní obrazovky a hned vzbudila řadu kontroverzí. Ozvala se také TV Nova, která přenos vysílala.

Nově vadily agitační projevy majitele ankety Karla Janečka (50). Známý matematik a miliardář vyjadřoval své politické postoje a pustil se do kritiky vládních opatření proti šíření koronaviru. Vyjádřil také obavy z možného očkování dětí a varoval před negativními dopady vládních opatření na kulturu, která podle něj rozdělují společnost. Podle Novy takovéto agitace na televizní obrazovky nepatří a distancovala se od nich.

„Pořad Český Slavík je připravován externí firmou, která odpovídá za obsah a jeho kvalitu. TV Nova nezasahuje do složení hostů či do obsahu jejich projevů. Zároveň se tímto pořadem potvrdil trend, který nabývá na intenzitě - kdy jedinec nebo společnost produkuje nebo vyrábí pořad, v jehož rámci prezentuje svoje politické či společenské názory. Budeme muset s právníky hledat cestu, zda lze při dnešní mediální legislativě v budoucnu podobným excesům zabránit,“ informovala televize.

Hodně drsně se k Českým slavíkům vyjádřila také bývalá hvězda Novy Pavel Poulíček, který si nebral servítky. „Normálně by se rozdávaly výpovědi na konci měsíce, ale po Slavíkovi by je měl majitel Novy rozdávat u východu z divadla. Peklo, jaký nemá obdoby,“ ulevil si někdejší sporťák a moderátor Kolotoče.

Během přímého přenosu totiž vzbudil rozruch také oceněný rapper Řezník, který je znám svým nevybíravým slovníkem. Českou pop music označil za dno s tím, že když omylem naladí nějaké rádio, dělá se mu fyzicky zle. V přímém přenosu se pak neudržela zpěvačka Monika Bagárová (29), která Řezníka označila za shnilou a plesnivou osobu. Někteří diváci také kritizovali někdy až moc drsný humor moderátorů Aleše Hámy (50) a Ondřeje Sokola (52).

Přímý přenos obnovené ankety Český slavík si na Nově pustilo 1,3 milionu diváků. Dosah nejen Janečkových projevů tak nebyl úplně malý.

Reklama

Další články

Načítám