Hlavní obsah
Článek

Monika Absolonová (47) se podivuje nad jednáním maminek, které chtějí dobrovolně rodit doma. Nedávný takový porod na Plzeňsku skončil tragicky, což zpěvačku velmi zasáhlo. Pro takové maminky nemá pochopení.

„Četla jsem o úmrtí miminka při domácím porodu. Pokud tady mám těhotné maminky, které o domácím porodu uvažují, prosím, nedělejte to. To riziko je obrovské a úplně zbytečné. Obzvlášť v dnešní době. Najděte si nemocnici, lékaře, kteří vám vyjdou vstříc, ale tohle ne. Je mi z toho úplně zle,“ napsala na sociální síti Absolonová.

Ona sama by nebyla na světě, kdyby její maminka rodila doma. „Navíc, kdyby se moje mamka rozhodla rodit doma, nepřežila bych ani já, ani brácha. Jak jsem jí vděčná, že neměla tyhle debilní nápady. To samé naši kluci. Mluvit o porodu je intimní, ale nezlobte se, já musela,“ dodala Absolonová, která mezi maminkami ihned rozproudila bouřlivou debatu.

Jedny dámy jí dávaly za pravdu, další porody obhajovaly. Absolonová si však stála za svým. „Mám kamarády porodníky a záchranáře a jejich zkušenosti nechcete slyšet,“ vzkázala obhájkyním domácích porodů rázná zpěvačka.

Jste zastánci domácích porodů?
Ano
1,9 %
Ne
98,1 %
Celkem hlasovalo 1227 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám