Hlavní obsah
Článek

Písně skladatele Karla Svobody (†68) měla Monika Absolonová (47) ráda od dětství. "Jako malá jsem si natáhla punčocháče na hlavu, protože jsem měla ježka, tak aby to vypadalo jako dlouhé vlasy, a hrála jsem si, že jsem paní Brejchová v Noci na Karlštejně. A pak jsem si Elišku Pomořanskou doopravdy v Noci na Karlštejně zazpívala," vyprávěla nám na vzpomínkovém koncertu.

Osobně se s Karlem Svobodou potkala díky muzikálu Dracula, v němž postupně ztvárnila několik rolí. "Bylo mi osmnáct a půl, když jsem do Draculy nastoupila. byla jsem ještě takové vyjukané tele. A na konkurz mě doporučil právě on, protože mě viděl zpívat pro jeho rádio Vox, které už teď neexistuje. Na té akci za mnou přišel a řekl mi, abych přišla na konkurz. Dostala jsem třetí alternaci nymfy. Nejdřív Hodinové, pak Větrné. A třetí alternace znamená, že hrajete, jen když jsou všichni nemocní. A chřipkové epidemie tehdy moc nebyly," vzpomínala.

Teď už Monika na onemocnění kolegů dávno čekat nemusí. Na Pražský hrad doběhla ještě udýchaná z dvojáku ve Studiu Dva, kde zpívala titulní roli v muzikálu Evita. Sotva se stihla převléknout do slavnostních šatů, které si vypůjčila u návrhářky Taťány Kovaříkové. "Ve 20.10 jsem podruhé umřela a ve Španělském sále jsme měla zpívat ve 20.50. Naštěstí bylo malinko zpoždění, takže vydýchat jsem se stihla," smála se zpěvačka.

Nabitý diář, kdy nám popsala své dny jeden po druhém, má až do Velikonoc, kdy si dá konečně pauzu. "A to budu vařit a jíst. A péct velikonoční bochánky. Ty ale nepeču ve velkém jako vánočky, takže jich bude jen pět nebo šest," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám