Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Známý herec Miroslav Etzler (59), který toho už odehrál fůru, ale nikdo mu už neodpáře roli v Pojišťovně štěstí, která ho nejvíc proslavila, má o necelé dva roky staršího bratra Tomáše (53). Jak se zdá, mezi muži došlo k něčemu, co jejich vztahy výrazně ochladilo.

Vyšlo to najevo, když Miroslav v pořadu Českého rozhlasu Tandem Jana Rosáka měl mluvit o svých vzorech. Jedním byl tatínek, který zemřel na rakovinu tlustého střeva, když bylo exmanželovi Vilmy Cibulkové patnáct let.

„Na druhou stranu to byl bratr, jak už to u starších bratrů bývá, protože byl větší, silnější, dřív se o něj začínaly zajímat holky. Bratr dělal osm let pro Českou televizi reportéra z Číny, vím, že žije v Hong Kongu, že částečně pracuje pro CNN, ale jak, to nevím, naše kontakty jsou velmi sporadické,“ uvedl herec.

Že by byl právě on viníkem zchátralých vztahů, se nezdá. Když před lety byli bratři spolu v pořadu Krásný ztráty, stěžoval si umělec na to, že během pobytu v USA se Tomáš ozval klidně jen jednou za rok a pokaždé s nějakou hrůznou zprávou. A přišla i horší doba.

„Za Tomášova působení v CNN jsme měli velký konflikt. Pět let jsme byli úplně bez jakéhokoli kontaktu. Rozdělila nás paradoxně smrt naší maminky, která měla Alzheimerovu chorobu (Tomáš se věnoval práci a na péči o matku se nepodílel – pozn. red.). Vyhodil jsem ho tehdy z bytu. Vůbec jsme o sobě nevěděli. Pak jsem si koupil noviny, kde bylo, že byl těžce zraněn v Iráku. Řekl jsem si, že tady je něco špatně. Mám jediného přímého příbuzného a on dělá takovou práci, každý den je vystavený tomu, že může zemřít, a já se s ním nebavím? Napsal jsem mu email a dali jsme to do pořádku,“ vzpomínal Etzler.

Co se tedy muselo v poslední době stát, že i po takové zkušenosti mají bratři tak málo intenzivní vztahy, to vědí jen oni dva. Snad ale k sobě opět najdou cestu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám