Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Miroslav Etzler (59) se čerstvě po rozvodu poprvé ukázal na divadelních prknech. A předvedl i své vymakané tělo, které si sportem a horolezectvím pěstuje. A že se bylo na co dívat! Ve hře Heslo Morálka hraje francouzského filozofa Denise Diderota, který má za úkol napsat příspěvek na téma morálka. Vzhledem k tomu, že Diderot sám se chová velmi nemorálně a není schopen odolat různým pokušením, má s tímto úkolem velký problém.

Miroslav Etzler přiznává, že se z role Diderota nejdřív maličko vyděsil, protože jde sice o krásnou, ale náročnou úlohu. Herec totiž během představení v podstatě nesleze z jeviště. „Delší dobu jsem teď žádnou divadelní hru nezkoušel, protože mi hodně času zabírá natáčení Cest domů. A práce před televizní kamerou je jiná než práce na divadle. Zkoušení bylo opravdu náročné, a to i po fyzické stránce. Při každém představení vypotím snad tři litry potu, přestože tu chvílemi hraju téměř nahý,“ říká herec.

Miroslav Etzler se spolu se svými hereckými kolegy domluvil, že z veřejné generálky udělají benefiční představení a jeho výtěžek věnují handicapovaným sportovcům – občanskému sdružení Elite Handicap Sport, které podporuje především spasticky tělesně postižené atletické sportovce.

„Oni podávají úžasné výkony, někteří z nich byli i na olympiádě v Londýně. Bohužel veřejnost se o ně zajímá mnohem méně, než by měla. Proto jsme jim chtěli nejen pomoci finančně, ale zároveň na ně upozornit, trochu je vynést na světlo. Jsme rádi, že jsme tuto inscenaci mohli odstartovat dobrým skutkem,“ řekl Miroslav Etzler.

Představení Heslo Morálka bude mít oficiální premiéru 17. října v Divadle Palace. Vedle Miroslava Etzlera v něm hrají Nela Boudová, Michaela Sejnová, Kateřina Pindejová, Ivana Stejskalová, Václav Šanda nebo Josef Vaverka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám