Hlavní obsah
Článek

Nestává se často, že by herci, když už se dostanou do nominací za nejlepší výkon, zabodovali hned ve dvou kategoriích. Při letošním předávání cen Český lev ale zazní jména hned dvou. V kategoriích nejlepší herecký výkon v hlavní i ve vedlejší roli byla nominována krásná herečka Eliška Křenková a také nezapomenutelný představitel potápěče z Účastníku zájezdu Martin Pechlát.

Půvabná brunetka Eliška Křenková, která je mezi režiséry velmi vyhledávanou tváří a dokáže zahrát prakticky cokoli, zaujala v hlavní roli mladé psycholožky ve filmu Marťanské lodě. Podle distributorů téměř hollywoodské romance, pouze se odehrávající v kulisách Brna. Pokud jde o vedlejší roli, její výkon přesvědčil akademii ve filmu Atlas ptáků, který je s počtem devíti nominací letos na Lvech na třetím místě.

Martin Pechlát jde také z role do role. Nebývalý úspěch loni zažil jako jeden ze čtveřice kamarádů ve filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Na Českého lva je nominován jako herec v hlavní roli divadelního režiséra ve filmu Okupace. Za roli vedlejší je to stejně jako u Elišky za Atlas ptáků, který posbíral nominace i pro hlavní mužskou roli pro Miroslava Donutila (73) a Alena Mihulová (58) je nominována za hlavní ženský herecký výkon.

Reklama

Další články

Načítám