Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Úsměvná momentka z archivu, která zachycuje herečky Dagmar Havlovou (71) a Elišku Balzerovou (74) v úborech, na které u elegantních dam nejsme právě zvyklí, vznikla během vystoupení, když jako asistentky doprovázely někdejší legendu, známého brněnského siláka Frantu Kocourka, který by 21. února oslavil 66. narozeniny.

Kolem rodáka ze čtvrti Řečkovice bylo vždy velmi rušno a neexistovala prakticky žádná tehdy populární osoba ze světa kumštu, která by se neocitla v jeho blízkosti nebo která by nebyla občas terčem jeho často velmi drsných vtípků a recesí. Ostatně dodnes o tom vypráví Kocourkův kamarád, mistr slova i divadelních prken Miroslav Donutil (73), který díky svému kumštu seznámil s Kocourkem už další generaci nadšených hltačů historek, kteří nikdy vyučeného písmomalíře, uhlaře a siláka nemohli osobně zažít. Franta totiž odešel do kumštýřského nebe ve věku pouhých čtyřiačtyřiceti let.

„Určitě by to byl velký pařák, na kterém by nesměla chybět ani Dáša Havlová či Eliška Balzerová, Míra Donutil a mnoho dalších, kteří tehdy s Frantou Brnem prošli. A určitě by si to i někdo odskákal na vlastní kůži díky Kocourkovým vtípkům,“ zavzpomínal na Kocourka Franta Kocman z Brna, který s ním řadu let jezdil po vystoupeních.

„Kocourka jsem poznal v devětašedesátém na Mistrovství světa ve lhaní, které pořádal, a pak jsem s ním jezdil po štacích,“ odtajnil poněkud netradiční akci, na níž se tehdy seznámili.

Reklama

Další články

Načítám