Hlavní obsah
Článek

S legendárním muzikantem Mekym Žbirkou (†69) se přišel naposledy rozloučit také houslista Jaroslav Svěcený (63), který si s Mekym rozuměl i přes odlišný hudební žánr. Svěcený se s ním znal od roku 1988.

„Dokonce jsme tenkrát hráli na nějakém festivalu kultury, po koncertě jsme si dali takové pokoncertní tour v hotelovém pokoji, hráli jsme spolu Beatles, já jsem měl úplně jinou barvu vlasů, a to byl začátek,“ vzpomínal na mladá léta známý houslista.

„A od té doby jsme se vždycky moc rádi viděli, a když mi nebylo úplně dobře, tak on byl ten, který mě se svou ženou oslovil ke spolupráci, a já jsem se dostal, jak se říká, na úplně jinej vlnovej rozsah,“ řekl Super.cz Svěcený, jenž se v minulosti potýkal s vážnou nemocí, rozvodem i depresemi. A práce s Mekym mu pomáhala.

„Byl to člověk, který opravdu patřil mezi top lidi a byl skvělý i po lidské stránce, kromě toho, že to byl obrovský profesionál,“ dodal Svěcený, jenž svému kamarádovi přinesl květinu.

„Jdu se s ním rozloučit a budu myšlenkami s ním, myslím si, že tenhle člověk tady odtud nikdy neodejde, pro nás, co jsme ho znali, bude vždycky skvělá postava, skvělý kamarád a muzikant, skvělý člověk, opravdu si to dnes užiju v napojení na něj,“ uzavřel Svěcený.

Reklama

Další články

Načítám