Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pátek se koná poslední rozloučení s legendárním slovenským hudebníkem Miroslavem Žbirkou (†69). Meky zemřel 10. listopadu ve věku 69 let, podlehl komplikovanému zápalu plic.

Rozloučení se koná v Praze, ve strašnickém krematoriu, do síně mohou z důvodu protipandemických opatření pouze pozvaní smuteční hosté. Pro fanoušky a všechny, kteří se chtějí se zpěvákem a skladatelem rozloučit, bude obřad promítán na venkovní obrazovku.

Mezi prvními dorazili Mekyho kolegové Laco Lučenič, kytarista Jan Ponocný, zpěvačka Iva Frühlingová, s níž Meky nazpíval známou seriálovou píseň.

Sbohem mu přišli dát také Vendula Pizingerová, Miloš Pokorný, Dáša Zázvůrková, Jaroslav Svěcený, dorazila také zpěvačka Martha, s níž Meky nahrál populární píseň Čo bolí, to prebolí. Mezi smutečními hosty byla také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Příchod Zuzany Čaputové na poslední rozloučení s Mekym Žbirkou

Před začátkem zněly z reproduktorů před krematoriem Žbirkovy nejslavnější hity, obřad začal písní All You Need Is Love od kapely The Beatles. Zazněly také písně Fair Play, Waterloo Sunset zmíněná Čo bolí, to prebolí či Balada o poľných vtákoch. Na poslední cestu ho poté smuteční hosté doprovodili potleskem vestoje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám