Hlavní obsah
Článek

Muzikant a čerstvý držitel Ceny Anděl Miro Žbirka (†69) vypustil do světa další videoklip, který mu opět natočil jeho syn David. Tentokrát jde o klip k singlu Každý chce byť naj z oceněného Double Alba a má odkazovat na film Miloše Formana Konkurs z roku 1963, který vznikl na půdě divadla Semafor.

I v tomto případě se natáčelo v prostorách věhlasného divadla, a proto se před kamerou objevilo i několik osobností, jejichž jména jsou se Semaforem úzce spjatá. V klipu si tak po boku Mira Žbirky zahráli například herečka a zpěvačka Dáša Zázvůrková, skladatel Honza Horáček nebo nejznámější osobnost této scény Jiří Suchý (92).

„Jsem velmi rád, že se takto neplánovaně v klipu spojil film, který mám rád, s divadlem, jež v historii československé hudby tolik znamenalo. Tehdy se hudebně nadaní jedinci hledali pomocí konkurzu, dnes k tomu máme talentové soutěže. Jen jedno se nezměnilo - každý chce dokázat, že je ten nej,“ říká Miro Žbirka a dodává: „To, že si pan Suchý našel čas, přijal úlohu v našem klipu a umožnil nám natáčet přímo u něj v divadle, je pro mne velká čest.“

Hlavní dívčí role pak zastaly mladé herečky Ester Grohová a Františka Brzobohatá, v klipu ale účinkuje například i zpěvák Milan Peroutka (34).

Reklama

Další články

Načítám