Hlavní obsah
Článek

S touto velmi přírodou obdařenou herečkou si většinou povídáme o jejích přednostech, tentokrát ale přišla na přetřes úplně jiná a mnohem vážnější otázka. O Milušce Bittnerové (46) její známí vědí, že se hodně zajímá o to, co se v Evropě děje. A na imigranty i celou uprchlickou krizi má svůj jasný názor. Podívejte se na rozhovor a hlasujte v anketě na konci článku.

„Je fakt, že se hodně zajímám o islám, o arabskou kulturu, a v tuhle chvíli se hodně zajímám i o to, co se momentálně děje. Neustále čtu knížky. Je to strašně depresivní. Třeba knihy Přežila jsem (o genocidě ve Rwandě) nebo Deset dní v islámském státě. To není nic veselého. Doporučuji to všem, hodně věcí pak lidé pochopí. Máme to všude kolem nás. Jedete na vánoční trhy a nemusíte se už vrátit zpátky. Jsem z toho nesvá,“ dala jasně najevo, že má strach z teroristů, kteří vraždí ve jméně své pošahané víry, kterou i slušní muslimové označují jako něco, co je jednoznačně proti koránu.

„Jak bych to řešila, kdybych měla pravomoci? Není to o tom, jestli uprchlíky přijmeme, nebo ne. Je to o systémovém řešení. Musí se udělat pořádek v těch zemích. Některé vyspělejší státy se o to snaží. Je mi divné, že Mosul je stále v rukách bojovníků Islámského státu, když je tu NATO a Rusko a máme tolik zbraní, stíhaček a bomb. Je mi to divné (rozhovor vznikal ještě před nedávným osvobozením Mosulu iráckou armádou – pozn. red.). Řešení každopádně musí být tam. Opravdu to není o tom, jestli sem někdo přijde, nebo ne. A to nejsem rasista,“ dodala důrazně herečka.

Souhlasíte s názorem Bittnerové ohledně uprchlické krize?
Ano
98 %
Ne
2 %
Celkem hlasovalo 71964 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám