Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do Česka jezdí jen dvakrát do roka. My jsme měli to štěstí se s Martinou Formanovou (58) setkat během její aktuální návštěvy. Spisovatelka přijela s přáteli oslavit nedožité narozeniny manžela Miloše Formana (†86). V Evropě ji čekala i další milá setkání.

„V Česku už jsem deset dní. Zítra odlétáme na dovolenou do Řecka. Mám tady sestru, neteř a maminku. Pojede s námi ještě manželka Milošova syna Petra Klára. Budeme taková Formanovsko-Zbořilovská sestava. Je to taková rychlovka, ale jsem za to ráda,“ svěřila se nám Martina na akci, kde byly oficiálně představeny známky Nadace Terezy Maxové.

Další návštěvu plánuje Formanová zase na podzim, kdy zde hodlá strávit více času. V poslední době se Martina do rodné země vrací častěji. Neuvažuje o tom, že by se vrátila natrvalo?

„Je velká možnost, že se natrvalo vrátím zpátky. Synům je třiadvacet, ještě studují. Máme tam dvě adresy, byt na Manhattanu a dům v Connecticutu. Že bych si pořizovala něco v Praze a pak se cítila provinile, že nejsem na dalších dvou místech, zatím nehrozí. Počkám, až si to kluci převezmou, a pak budu volná jako pták,“ říká s úsměvem.

Do Česka se sympatická blondýna vždycky těší. „Vždycky si dáme nějakou dobrou snídani. Pak se chodíme projít po Malé Straně, což je kouzelné. Vždycky chci vidět ty nejlepší přátele. Nebylo na všechno čas. Rodina bývá na prvním místě,“ uzavřela Martina Formanová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám