Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpráva o odchodu oscarového režiséra Miloše Formana (†86) zasáhla nejen fanoušky jeho filmů, ale také jeho spolupracovníky a přátele. Někteří z nich prostřednictvím Super.cz vyjádřili obdiv a úctu k nejúspěšnějšímu českému filmaři.

„Stojím nad naší společnou fotkou v Connecticutu. Krásný večer to byl. Všichni jsme se dívali na Oscary a Miloš s Jirkou je vtipně komentovali. Ta návštěva byla jedním z překvapení k Jirkovým 75. narozeninám. Je mi smutno, že některé okamžiky nelze vrátit,” zavzpomínala na Formana Olga Menzelová, která se svým manželem Jiřím navštívila Miloše Formana u něj doma na ranči v Connecticutu před pěti lety.

Smutek neskrývala ani Kateřina Kornová. Dlouholetá přítelkyně režisérovy manželky Martiny (58) byla před třemi lety rovněž hostem na jeho sídle. „Jsem moc smutná,” vyjádřila své pocity Kateřina a dále uvedla: „Vzpomínám na něj s láskou, obdivem a vděčností. S Martinou jsem kamarádky dlouhá léta.”

Na světově uznávaného režiséra zavzpomínala také šansoniérka Dáša Zázvůrková, která s ním spolupracovala na divadelním představení Dobře placená procházka. „Je mi moc smutno. Setkání s Milošem Formanem a práce s ním pro mě byl úžasný zážitek. Navíc se vyvinulo přátelství i s jeho rodinou. Ta generace, která teď postupně odchází, Zdeněk Mahler, Juraj Herz a teď Miloš Forman, taková už tu nebude,” posteskla si Dáša Zázvůrková.

Odchod legendárního režiséra rozesmutnil i Moniku Absolonovou. „Tahle zpráva mi zkazila den. Zemřel pan Miloš Forman. Nikdy jsem neměla tu čest se s ním osobně setkat, ale je obdivuhodný a jeho filmy úžasné. Moc mě to mrzí. Upřímnou soustrast celé jeho rodině, všem blízkým i vzdáleným... ach jo,“ napsala zpěvačka na sociální síti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám