Hlavní obsah
Článek

Pomoci válkou zkoušené Ukrajině se snaží také umělci. Milan Peroutka (34) plánuje se svou manažerkou uspořádat benefiční koncert. Navíc se zpěvák a herec rozhodl běžencům prchajícím před válečným konfliktem poskytnout svůj rodinný dům.

„Celá situace na mě dolehla. Nikdy jsem neřešil politiku, ale tohle mě pohltilo,“ říká Milan a jedním dechem dodává: „Naše rodina má ještě jeden dům v Radotíně, který je prázdný. Rozhodli jsme se se sestrou, že jim ho dáme k dispozici. Je to docela zabydlený dům s veškerým vybavením, je tam teplo, teče teplá voda. Budu rád, když to někomu pomůže,“ řekl Super.cz Milan.

Konkrétní lidi zatím neoslovil. „Zatím nevím, jestli lidi oslovím přes nějakou organizaci, nebo sociální sítě, to jsme ještě nedořešili,“ říká Peroutka. Toho jsme potkali na představení nového menu ve známém americkém řetězci, které navrhl fotbalista Lionel Messi.

Bývalý účastník pořadu Tvoje tvář má známý hlas se snaží být maximálně solidární, což se projevuje i v praktickém fungování. „Nechal jsem u nás doma udělat nový plot, který mi dělali Ukrajinci. Poslal jsem jim ještě před vypuknutím konfliktu reklamaci, protože tam byla prasklina. Teď jsou ale všichni řemeslníci na Ukrajině a řeší úplně jiné starosti. Psal jsem jim, že tu věc vyřešíme později a popřál jsem jim, ať se drží.“

Je paradoxní, že v této smutné době Milan pracuje humorem. „Pracuji na dvou komediích. Je ale pravda, že v dnešní době sám řeším, co například zveřejňovat na sociálních sítích v tomhle kontextu,“ dodává Milan Peroutka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám